Huize "Sprengenberg" vanaf de van Heekweg

Welkom  

op de homepage over huize "Sprengenberg". Ik heb deze pagina gemaakt voor iedereen die meer wil weten over kastelen (in Overijssel) en voor iedereen die zich afvraagt wat de Sprengenberg is. Veel surfplezier!

Inhoud 

Deze pagina's bevatten veel informatie over de Sprengenberg. Het gebouw algemeen wordt behandeld en de bouwgeschiedenis van verschillende stadia komen aan bod. Er wordt uitleg gegeven over de bijgebouwen, en de bijbehorende tuinen. De Sprengenberg als landgoed wordt apart beschreven. Alles wordt zo uitvoerig mogelijk beschreven en uitgelegd. Het menu links is opgedeeld in verschillende onderdelen.

Doel

Mijn bedoeling is om met zoveel mogelijk anderen mijn interesse te delen. Ook is het de bedoeling om mijn collectie voor een deel openbaar te maken. Ik heb geen commercieel belang hierbij.

Bronnen

De bronnen zijn zeer uitgebreid. Ik heb gebruik gemaakt van boeken over de streek, met name Haarle. Ook zijn boeken over kastelen geraadpleegd. Internet is daarnaast ook een goed hulpmiddel. Mijn dank gaat ook uit naar de families Bouman en van Heek. Deze families hebben mij zeer veel informatie verschaft. Ook ontving ik de laatste tijd zeer veel informatie van de Heer R. van Oijen, mijn dank hiervoor!

Bronverantwoording

De ansichtkaarten op deze site zijn allemaal persoonlijk bij mij in bezit. De meeste foto's heb ik zelf gemaakt, tenzij anders vermeld. Mijn dank voor enkele oude foto's gaat uit naar A.B.C. Weijkamp.

Mocht ik fotomateriaal ten onrechte gebruikt hebben, dan hoor ik dat graag. Inbreuk plegen op een anders z'n eigendom is niet mijn bedoeling.

Contact

Als u toevoegingen, op- en/of aanmerkingen hebt, dan hoor ik dat graag: e-mail mij!

Ook ben ik blijvend op zoek naar nieuwe foto's. Als u iets heeft, dan hoor ik dat graag.

2001-2004, Robert Kemper.