okt 262013
 

Boerderijen in Salland - cover Boerderijen horen als vanzelfsprekend bij het platteland. De meeste mensen gaan er achteloos aan voorbij. Maar in werkelijkheid gaat achter al die panden een meeslepende geschiedenis schuil. De historische boerderijen in Salland zijn de meest tastbare nalatenschap van de vele generaties boeren die hier de zandgronden bewerkten. De bewoners pasten hun boerderijen voortdurend aan de eisen van de tijd en hun persoonlijke voorkeuren aan. Dit boek toont de karakteristieken en de schoonheid van dit erfgoed. Het bevat een beschrijving van de ontwikkeling van boerderijen en bijgebouwen in Salland door de eeuwen heen, met speciale aandacht voor de streekeigen kenmerken. Ook zijn interviews opgenomen met huidige boerderijbewoners. Bovendien telt het standaardwerk meer dan 500 historische en actuele afbeeldingen, die een prachtig en leerzaam beeld geven van de boerenerven in de regio. De lezer zal in het vervolg met een andere blik naar het Sallandse landschap kijken.

Boerderijen in Salland werd uitgegeven door Stichting Sallands Erfgoed en geschreven door Everhard Jans, Ewout van der Horst en Robert Kemper Alferink.

ISBN: 9789081861113
Prijs: € 29,95
Specificaties: 320 pagina’s rijk geïllustreerd in kleur 22×28 cm, gebonden, leverbaar vanaf 9 november 2013, verzending pakketpost.

Bestellen!

Preview

Afbeelding 6 van 6