jul 082011
 

Net als alle andere leden werd ik door de Oudheidkamer uitgenodigd om op 14 mei aanwezig te zijn bij de excursie die richting het Münsterland werd georganiseerd. Het programma was weldadig te noemen! Een bezoek aan het Stift Langenhorst, de eeuwenoude kerk van Welbergen en een rondleiding door het Huis Welbergen maak je nou ook niet iedere dag mee. Het middagprogramma bestond uit een hoogst interessante rondleiding door Burgsteinfurt. In de tussentijd werd Kaffee mit Kuchen genoten in Gaststätte Zum Kappellenhof in Welbergen en werd er in het Steinfurtse Bagno een uitermate goed verzorgde lunch geserveerd. Aan het eind van de dag werd nog lange tijd nagezeten op het terras van Café Schwann, achter het Rathaus van Steinfurt.

Een prachtige dag, een inhoudelijk sterk programma en goed gefaciliteerd. Zelfs het weer werkte volledig mee! Daar kon het dus allemaal niet aan liggen. Domper op de dag was echter dat de bus niet kwam opdraven. Niet omdat deze vertraagd was, maar omdat deze afgezegd had moeten worden vanwege het lage aantal deelnemers. Door het organiserend comité, Jan ter Heegde en Henk Woolderink, is lang gewerkt om het programma van de grond te krijgen. Dat het aantal deelnemers slechts een twintigtal bedroeg, op vele honderden Oudheidkamerleden valt dan bedroevend te noemen. Een lidmaatschap van de Oudheidkamer betekend voor mij niet enkel een passieve, consumerende bijdrage leveren aan de vereniging, maar interpreteer ik als een actieve rol nemen. Ik wil alle leden oproepen die zich de afgelopen twee jaren niet hebben laten zien op een lezing of excursie op allemaal in de toekomst zich aan te melden voor de eerstvolgende excursie. Zeker weten dat we dan twee bussen vol hebben!